BURSA İL MEM ARGE

ÇOCUK VE SANAT ETKİNLİKLERİ (58. KÜTÜPHANE HAFTASI ŞENLİKLERİ) BAŞLIYOR

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü işbirliğiyle Çocuk ve Sanat konulu etkinlikler (58. Kütüphane Haftası Şenlikleri) düzenlenecektir. Okul öncesinden Ortaöğretim düzeyine kadar öğrencilerimizin katılım gösterecekleri, "Çocuk ve Sanat Etkinlikleri" adı altında yapılan bu faaliyetlerde (Yazar söyleşileri, Atölyeler vb. etkinlikler) bulunmaktadır. Bu etkinliklerimizle öğrencilerimizin hem sosyal hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak, kütüphaneleri çok yönlü olarak görmelerini sağlamak, öğrencilere kütüphaneleri sevdirmek amaçlanmaktadır.
ÇOCUK VE SANAT ETKİNLİKLERİ (58. KÜTÜPHANE HAFTASI ŞENLİKLERİ) BAŞLIYOR

"ÇOCUK VE SANAT ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR"

(58. KÜTÜPHANE HAFTASI ŞENLİKLERİ)

NEDEN "ÇOCUK VE SANAT"

Kültür, bir milletin maddi ve manevi değerlerinin tamamı olarak ifade edilir. Bu bağlamda bir milletin geçmişten günümüze gelenek ve görenekleri, ahlaki değerleri, davranışları ve tüm yaşantısı öne çıkar. Milleti öne çıkaran ve onun yapısını en iyi biçimde oluşturan en önemli kriterdir.

Çocuğun sosyalleşmesi kişiliğinin oluşumu ve toplumsallaşması kültürle gerçekleşir.

Günümüz kültürü bir kitle kültürüne doğru evrilmektedir. Modern dönem kitle kültürü toplumumuz özellikle çocuklar açısından medya ve diğer dijital iletişim yöntemleri aracılığıyla güncellenerek yoğunluğunu koruyabilmektedir. Geleneksel çocuk kültüründen bir uzaklaşma söz konusudur. Geleneksel çocuk kültürünün yerine üç beş yılda bir yenilenen popüler çocuk kültürü getirilmekte. Bu kültür çağdaş gözükmesinin yanında kontrolsüz bir mecrada dış etkilere açık olarak şekilleniyor. Oysaki çocuklarımız kendi unsurlarıyla tutarlı ve dengeli bir bütünlük teşkil eden kültür bütününün doğal, gönüllü katılımcıları olmalılar. Milli bir bütünün doğru biçimde bütünleşmiş gelişimini sürdüren parçalarıdır çocuklarımız. Amacımız, planlanan etkinliklerle çocuklarımızın kendi kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, çocuklarımızı küresel bir asimilasyondan kültürel yozlaşmadan uzak tutmaktır.

Çocuklar erken yaşta sanatla sanatsal çalışmalarla tanışmalıdır. Çocuklarımızın erken yaşta sanatla tanışmaları gelişimleri için önemli bir olaydır. Yapılan araştırmalar çocukların erken yaşlardan itibaren sanat etkinlikleri ile buluşmasının dönüştürücü gücüne işaret ediyor. Çocukların duyularının gelişimi, hayal güçlerinin harekete geçmesi, öz güvenlerinin gelişmesi, doğru karar verme kendini iyi tanıma hatta akademik alanda daha başarılı olmalarında sanatsal çalışmaların önemi büyüktür.

Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını artırma, okuduğunu anlama, analiz etme ve sentezleme becerilerini artırmak hedeflenmektedir.

Alanında uzman masal anlatıcılarını kütüphanelerde öğrencilerle bir araya getirerek öğrencilere Masal dinletisi sunmak, onları Anadolu'nun zengin masallarıyla buluşturmak planlanmaktadır.

Çocuklarda okuma sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak, dil, duygusal ve bilişsel becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak, soyut düşünme becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişmesine yardımcı olmak aynı zamanda sebep sonuç ilişkisi kurma becerilerini artırmak hedeflenmektedir.

Alanında uzman kişileri, kütüphanelerde öğrencilerle buluşturarak, söyleşi yapmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Çocukların kütüphanelerden yararlanma alışkanlıklarını, kendilerini ifade etme becerilerini artırmak, yaratıcılıklarını ve soyut düşünme becerilerini geliştirmek, kalıcı ve etkili öğrenmelerine katkı sunmak, hedeflenmektedir.

Gelecek çocuklarımızın, Sağlıklı Nesiller, Sağlıklı Gelecekler.

22-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-2022

Bağlarbaşı Mahallesi 2. Nilüfer Sokak No 43 Osmangazi / Bursa - 90 224 225 25 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.