BURSA İL MEM ARGE

YAŞAM TEMELLİ SORU YAZMA KURSUMUZ BAŞLADI

Yaşam Temelli Ölçme ve Değerlendirme Havuzu Projesi kurslarımız 16/02/2018 Cuma günü itibarı ile Bursa Halil İnalcık Bilim Sanat Merkezinde Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz´un açılış konuşması akabinde başlamıştır.
YAŞAM TEMELLİ SORU YAZMA KURSUMUZ BAŞLADI

       Yaşam Temelli Ölçme ve Değerlendirme Havuzu Projesi kurslarımız 16/02/2018 Cuma günü itibarı ile Bursa Halil İnalcık Bilim Sanat Merkezinde Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz´un açılış konuşması akabinde başlamıştır.Projenin amacı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında, PISA ve TIMSS’de ölçülen Fen, Matematik okuryazarlığı ve Okuma Becerileri başarısını arttırmak, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırmak, eğitim alan öğretmenlerin PISA ve TIMSS tarzı sorular üretmesini sağlamak, bilgisayar tabanlı değerlendirme havuzu oluşturmaktır. Bursa geneli 67 branş öğretmeninin katıldığı kurslar 10 hafta sürecek, soru havuzu oluşturma çalışmaları ise devam edecektir.

       Öğretmenlerin PISA ve TIMSS’de ölçülen Fen, Matematik okuryazarlığı ve Okuma Becerileri alanlarında soru üretmedeki donanımları yeterli hale geldiğinde öğrencilerimizin yetkinliklerinin gelişmesi sağlanacaktır. Bu alanda en büyük ihtiyacın, PISA sınavında sorulan sorulara benzer bir veri tabanının eksikliği olduğu anlaşılmıştır. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla, çalışmaların ilk adımı olarak Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri tarafından, öğretmenlerin bu alanda eğitimi için10 haftalık bir kurs programı başlatılmıştır. Kursa  Matematik, Fen-Teknoloji ve Türkçe öğretmenlerinden toplam 67 kişi katılmaktadır.10 hafta sürecek bu Kursa katılan öğretmenlere öncelikle PISA sınavındaki mevcut durum ve önemli istatistiksel veriler sunulacak ve ardından soru hazırlama teknikleri öğretilecektir. Kursa katılan öğretmenlerimiz PISA ve TIMSS tarzı sorular geliştirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlayacağı  web portalına yükleyeceklerdir.  Yüklenen sorular AR-GE ekip üyeleri aracılığıyla ilgili akademisyenlere gönderilecektir. Akademisyenlerden gelen dönütler doğrultusunda sorular tekrar üretici öğretmene yönlendirilecektir. Gerekli revizeler yapıldıktan sonra tekrar akademisyenlere gönderilecektir.  Sorular akademisyenler tarafından uygun bulunduğu takdirde portala soru havuzuna yüklenecektir.

   Hazırlanan sorular bir havuzda toplanacak ve bunlar e-kitap haline dönüştürülecektir.En nihayetinde, hazırlanacak olan soru bankası genele yayılarak öğretmenlerin Fen Bilim Uygulamaları, Okuma Becerileri, Matematik Uygulamaları derslerinde ve sınavlarında bu sorulara yer vermeleri sağlanacaktır. Eğitim alan öğretmenler eğitici eğitmeni olarak yetiştirilecektir. Bursa ilindeki diğer öğretmenlerde bu konuda hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilecektir.

 

01-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-2018

Bağlarbaşı Mahallesi 2. Nilüfer Sokak No 43 Osmangazi / Bursa - 90 224 225 25 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.