Page 105 - 2023_e bulten_ocak.indd
P. 105
DİĞER BİRİMLERİN ÇALIŞMALARI (MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM HİZ.)
BURSA’DA MARKA TESCİLLİ Dünya ve Türkiye'deki ekmek üretimiyle
MESLEK LİSESİ FIRINI, ilgili sektörü incelediğimizde gerçekten
EKMEĞİN ‘AR-GE MERKEZİ’ bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç
duyulduğunu tespit ettik." dedi.
OLDU
Gür, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in
de girişimleriyle Bursa’da ekmek üretme-
Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Ana-
yi bilen öğrenciler yetiştirmek istedikleri-
dolu Lisesinde açılan ve "Kampüs Fırını"
ni dile getirdi. Millî ekonomiye katkı sağ-
adıyla marka tescili yapılan fırın, sektör
layan, ekmek ve ekmek üretiminin manevi
için "Ar-Ge merkezi" gibi çalışıyor.
değerinin de işin içinde bulunduğu, bu de-
Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Konaklama ğerlere uygun bir nesil yetiştirebilmek için
ve Seyahat Hizmetleri alanlarında faaliyet fırında eğitim öğretim faaliyetlerini sür-
gösteren ve mezunlarının çoğu sektör- düreceklerini anlatan Gür, “Kampüs Fırını
de istihdam edilen lisede, ekmek üretimi ve ekmek üretim tesisimizdeki en önemli
konusunda araştırmalar yapılıyor. Okulda hususlardan biri, özellikle sektörle iş bir-
sektörün önde gelen ustaları da dersler liği yaparak Bakanlığımızın eğitim, üretim,
veriyor. istihdam iş birliğine uygun bir yaklaşım-
la sektörün istediği nitelikli insan gücünü
Geleneksel ekmek yapımından, ekmeğin
sektörle birlikte yetiştirmek üzerine çalış-
tarihçesi ve dünyadaki yerine birçok konu
malarımız devam ediyor.” ifadesini kullan-
üzerinde çalışılan okulun fırınında dene-
dı.
me amaçlı ekmek üretimleri de gerçekleş-
Fırındaki hamur hazırlama ve pişirme
tiriliyor.
makineleri de meslek lisesinden
İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, okulda
açılan fırının marka tescilinin yapıldığı- Serkan Gür, fırındaki makinelerin Tophane
nı söyledi. Bu fırını, Millî Eğitim Bakanlı- Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince üre-
ğının fikri mülkiyet seferberliğine uygun tildiğini aktardı. Millî Eğitim Bakanlığının
oluşturduklarını belirten Gür, "Burası ek- ülke genelinde ekmek üretimiyle ilgili sek-
mek üretimiyle ilgili bir Ar-Ge merkezi. törün istediği iş gücünü oluşturabilmeyi
Türkiye'de ve dünyada bu alanda yetişmiş amaçladığını vurgulayan Gür, şöyle konuş-
insanların nasıl yetiştiğiyle ilgili yiyecek tu: “Bütün alanlarda hem üretmeyi bilen
içecek alanı öğretmenlerimiz başta olmak hem de sektörle iş birliği içinde olan öğ-
üzere çok geniş araştırmalar yaptık. renciler yetiştiriyoruz.
105